top of page
Behandelingen

Het leven van ieder dag bestaat uit talloze kleine en grote uitdagingen. Vaak lukt het je om zelf -of samen met belangrijke anderen- deze uitdagingen aan te gaan. Als het anders loopt dan verwacht kan je met vallen, opstaan en opnieuw proberen jezelf verder ontwikkelen. 

Er kunnen in het leven ook momenten zijn dat het even niet meer lukt, je veerkracht vermindert en je (tijdelijk) vastloopt. Voor een jongvolwassene ligt er nog veel open. Er zijn er nog geen vaste verbindingen rond scholing, werk, huisvesting en relaties. Een steuntje in de rug kan helpen bij herstel van gezondheid. Deze steun kan ook nodig zijn na heftige gebeurtenissen en traumatische ervaringen. Herstel is mogelijk door deze ervaringen een andere plek te geven 

 

Samen onderzoeken we wat er is gebeurd, waar je naar toe wil en wat je daarvoor nodig hebt. Hierbij kan de focus liggen op helpende gedachten en gedrag. Jouw kracht en moed om los te laten wat nu niet werkt en aandacht te geven aan wat energie geeft. Mijn ondersteuning is ook een uitnodiging om met mildheid en compassie in het leven te staan. En zo naar jezelf en anderen te kijken. Zoeken naar mogelijkheden tot verandering en / of de acceptatie van jezelf en de ander.


De aanpak van mijn behandeling is afhankelijk van je vraag en klachten. Hierbij werk ik met verschillende (evidence based)  technieken zoals Cognitieve Gedragstherapie, Oplossingsgerichte Therapie, verschillende vormen van Traumabehandeling zoals middels EMDR, imaginaire exposure en schrijven. Hiernaast maak ik gebruik van elementen van Schematherapie en Acceptatie en Commitment therapie (ACT). Indien gewenst en zo mogelijk werken we samen met de mensen die in jouw leven belangrijk zijn.  

De insteek van de behandeling is het versterken van eigen kracht, aanleren van technieken  zodat je makkelijker leert om gaan met moeilijke situaties. Indien nodig verwerken we de gebeurtenissen uit het verleden, die je negatief beïnvloeden.
De behandeling is gericht op groei, verbinding en kracht. 

 

Klachten kunnen zijn ontstaan door:

  • Negatief zelfbeeld en lage zelfwaardering

  • Overspannenheid en burn out

  • Depressie en depressieve stemming

  • Relatie- en gezins problemen

  • Posttraumatische stress en traumaverwerking

  • Verwerking van verlies en rouw

  • Angst, paniek en fobische klachten

  • Dwanghandelingen en dwanggedachten
     

Ik behandel niet:
Psychosen, acute suïcidaliteit, primaire verslavingsproblematiek en eetstoornissen.
Voor deze problemen sluit het aanbod van een multidisciplinaire GGZ instelling beter aan.

Werkwijze: 

Een verwijsbrief van de huisarts is nodig om voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking te komen.
​De verwijzing van de huisarts wordt via Zorgdomein gedeeld met Psychologie Praktijk Mach2Connect.
Na de telefonische aanmelding en het maken van een eerste afspraak start de intake in twee gesprekken. Hierbij bespreken we de doelstelling van de behandeling en bezien we of de behandeling passend is binnen de basis GGZ.
Na de intake- en diagnostiekfase stellen we samen een behandelplan en brief aan huisarts op waarin ook de diagnose en de doelen van de behandeling wordt opgenomen. De intake brief aan de huisarts wordt pas verzonden na uw goedkeuring.

Tijdens de behandeling zijn er regelmatig evaluatiemomenten waarin behandel doelen worden besproken, de mate waarin ze zijn bereikt, of het wenselijk is om ze aan te passen of dat de behandeling kan worden afgesloten. Hierbij zal aandacht zijn hoe de ingezette verandering verder vorm kan krijgen in het dagelijkse leven, ook na afsluiting van onze contacten.   

In overleg wordt met de huisarts gedeeld waaraan is gewerkt tijdens de behandeling.  Deze afsluitende brief aan de huisarts wordt pas verzonden na jouw akkoord verklaring.  

 

Crises
De praktijk is niet geschikt voor crisisgevoelige- en acute problematiek. Het is een vrijgevestigde praktijk, waarbij geen 24-uurs beschikbaarheid is. Bij ziekte of vakanties wordt u voortijdig geïnformeerd over de contactgegevens van een vervangend behandelaar.

Mocht zich een crisis voordoen als de praktijk gesloten is, dan kan je het beste contact opnemen met de eigen huisarts, de huisartsen post (075 – 65 33 000) of indien nodig de regionale crisisdienst (088 357 1999) of de alarmdienst (112).


Privacy

Ik verstrek geen informatie aan derden zonder jouw toestemming.

Locatie:
De praktijk bevindt zich in Huisartsenpraktijk Westzijderveld Molenwerf 15 Koog aan de Zaan. Bij het pand is voldoende gratis parkeergelegenheid. Je kunt gebruik maken van de wachtkamer, waar ik je  zal ophalen voor het gesprek. Aanmelden bij de balie is niet nodig. Alles bevindt zich op de begane grond en is bereikbaar voor rolstoel gebruikers.  

Klachten

Ben je  niet tevreden  dan bespreek ik dat graag met je. Wil je u een klacht indienen kunt u terecht bij de klachtenregeling van de LVVP. Voor meer informatie zie de klachtenregeling LVVP :  https://lvvp.info/voor-clienten/wat-als-ik-ontevreden-ben-de-behandeling/klachtenregeling-volwassenen/#klachtenregeling

 

​Kwaliteitsstatuut 

Voor het kwaliteitsstatuut klikt u hier:  

bottom of page