top of page
Behandelingen

Het leven van ieder dag bestaat uit talloze kleine en grote uitdagingen. Vaak lukt het je om zelf -of samen met belangrijke anderen- deze uitdagingen aan te gaan. Als het anders loopt dan verwacht kan je met vallen, opstaan en opnieuw proberen jezelf verder ontwikkelen. 

Er kunnen in het leven ook momenten zijn dat het even niet meer lukt, je veerkracht vermindert en je (tijdelijk) vastloopt. Voor een jongvolwassene ligt er nog veel open. Er zijn er nog geen vaste verbindingen rond scholing, werk, huisvesting en relaties. Een steuntje in de rug kan helpen bij herstel van gezondheid. Deze steun kan ook nodig zijn na heftige gebeurtenissen en traumatische ervaringen. Herstel is mogelijk door deze ervaringen een andere plek te geven 

 

Samen onderzoeken we wat er is gebeurd, waar je naar toe wil en wat je daarvoor nodig hebt. Hierbij kan de focus liggen op helpende gedachten en gedrag. Jouw kracht en moed om los te laten wat nu niet werkt en aandacht te geven aan wat energie geeft. 

Mijn ondersteuning is ook een uitnodiging om met mildheid en compassie in het leven te staan. En zo naar jezelf en anderen te kijken. Zoeken naar mogelijkheden tot verandering en / of de acceptatie van jezelf en de ander.


De aanpak van mijn behandeling is afhankelijk van je vraag en klachten. Hierbij werk ik met verschillende (evidence based) technieken vanuit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, traumabehandeling middels EMDR, imaginaire exposure, schrijven en bewegen. Indien passend werk ik zoveel mogelijk samen met de voor jouw belangrijke anderen. 

Wanneer je klachten hebt, waardoor je in het dagelijkse leven vastloopt,  bied ik kortdurende behandeling aan. Dit is voor (jong) volwassenen gericht op groei, verbinding en eigen kracht. 

Dit kunnen klachten zijn ontstaan door:

  • Negatief zelfbeeld en lage zelfwaardering

  • Overspannenheid en burn out

  • Depressie en depressieve stemming

  • Relatie- en gezins problemen

  • Posttraumatische stress en traumaverwerking

  • Verwerking van verlies en rouw

  • Angst, paniek en fobische klachten

  • Dwanghandelingen en dwanggedachten
     

Ik behandel niet:
Psychosen, acute suïcidaliteit, primaire verslavingsproblematiek en eetstoornissen.
Voor deze problemen sluit het aanbod van een multidisciplinaire GGZ instelling beter aan.

bottom of page