top of page
Machteld

Als Gz-Psycholoog en Orthopedagoog werk ik nu 12 jaar binnen de gespecialiseerde jeugd psychiatrie met jongeren en hun gezin. Vaak werk ik  met jongeren die te maken hebben met trauma, angsten of een sombere stemming en ouders die samen met hun kinderen de sfeer in huis willen verbeteren. Trauma, autisme, adhd, depressie, angst- dwang- en tic- en somatoforme stoornissen kunnen er voor zorgen dat het leven anders verloopt dan eerder gedacht. Met steun en de kennis van neurobiologische functioneren en met aanpassingen vanuit de omgeving en bij jezelf kan de focus gaan liggen op wat jouw energie geeft en wie jij wil zijn. 
 

Voordat ik ging werken in de jeugd psychiatrie ben ik lang werkzaam geweest met gezinnen waarbij één van de  kinderen een verstandelijke beperking heeft. Dit waren soms kinderen die nauwelijks spraken en toch veel te vertellen hebben of met moeilijk verstaanbaar gedrag. 
Ik hou ervan nieuwe dingen te leren. Door de aard van de behandelingen die ik tegenkom in mijn werk verdiep ik me voortdurend in verschillende gebieden.

Na mijn studie Klinische en Orthopedagogiek en tijdens mijn werk als gz-psycholoog heb ik mij verder gespecialiseerd  als cognitief gedragstherapeut (supervisor VGCt), EMDR therapeut, Trauma Gerichte Cognitieve Gedragstherapie, hechtings bevorderende therapie (Theraplay) en geweldloos verzet. Hiernaast opgeleid als  schema therapeut.  Ik ben mij nu verder aan het verdiepen in de Acceptance Commitment Therapie. 

Ik ben getrouwd, moeder van 2 (jong) volwassenen en ik houd van roeien, fietsen, wandelen, lezen en sociale contacten. 

 

September 2022 ben ik met het werken  binnen de jeugdpsychiatrie helemaal gestopt en is het werk binnen de eigen praktijk niet meer op parttime basis.  De lang gekoesterde wens om te starten met een eigen praktijk ben ik verder gaan uitbreiden. Vanuit een kleinschalige setting direct de verbinding met jou aan te gaan. Ik richt mij niet alleen op jong volwassenen (vanaf 18). Volwassenen zijn ook van hartelijk welkom. Dit is vooral gericht op eigen talenten, positieve gezondheid en het sociale leven.

Ik ben hiervoor op maandag,  woensdag, en donderdag en beschikbaar. 

De naam van mijn eigen praktijk: “Mach2” betekent tweemaal de geluidssnelheid. Snel en doelgericht op herstel door samen te luisteren, contact te maken en de verbinding aan te gaan met jouw kracht. Vandaar Psychologie Praktijk Mach2Connect. 

DSC_9485.JPG
bottom of page